Ravnsminde gårdbutik

Velkommen til Ravnsminde

 

I Gårdbutikken på Ravnsminde, møder du os fra gården. Simon og Julie og vores tre børn. 

 

Ravnsminde er en gammel gård, der emmer af idyl med et autentisk gårdmiljø, samt en butik med egne og komplimenterende råvarer.  

 

Vi har kvæg af racen Wagyu-Limou til at afgræsse de omkringliggende engarealer, til stor glæde og gavn for klima og biodiversitet. På gården har vi vores frilandsænder og gæs – der har fri adgang til gårdens marker. 

Vi har i 2021 også fået vores egne høns – de ligger de fineste gårdæg i mange forskellige farver, til stor beundring og glæde for børnene. 

 

I Gårdbutikken finder du også varer fra andre producenter, blandt andet lokal honning, specialitetskaffe, vin og æblemost – fælles for udvalget er, at kvaliteten og smagen er i højsædet. 

 

 

På gensyn på Ravnsminde!

 

Vi forsøger at skabe liv på den gamle gård med øje for dens oprindelse. Vi vægter at bevare Ravnsminde i tro mod bygningens stil og ånd. Gården blev bygget tilbage i 1872- og selvom vi forsøger at skabe et moderne liv der kan følge med tiden, holder vi fast i dens charme og autentitet hele vejen igennem. 

 

Ravnsminde er vores hjem, vores base med vores børn og vi arbejder frem mod at gården skal give dem og andre,  gode oplevelser med et forhøjet kendskab til naturen, de praktiske opgaver og ikke mindst de glæder det medfølger. 

 

Vi nørder i afgræsningsarealer og naturpleje med kvæg. Vi har valgt at krydse racen limousine, der har gode afgræsningsgener og Wagyu – som er kendt for en fantastisk fedtmarmorering og smag. Det mener vi giver den perfekte balance mellem naturpleje og godt kvalitetskød.

 

 

Vores besætning græsser på marker og enge omkring gården og på tildelte arealer, som et led i de omkringliggende kommuners naturpleje.

 

På Ravnsminde har vi høns af forskellige racer. De ligger de smukkeste æg – de grønne og mørkebrune er klart børnenes favorit. 

Forskellige høns giver diversitet i hønsegården og på køkkenbordet. Alle æg smager dog ens og har den fineste gule blomme. 

 

Vi foder hønsene med almindelig foder. Vi har valgt dissideret æglægsningsfoder fra, da vi mener det  stresser dem for meget. Vi supplerer med grøntsagsaffald og så får de selvfølgelig “resterne” efter havearbejde, når det er muligt. 

 

Vi holder en fast lav pris på vores “bland selv”-æg. 

 

  • 10 STK. 25 KR.

 

Vi har naturligvis æggebakker til rådighed, men medbring meget gerne dine egne – på den måde for vi sparet på ressourcerne og genbrugt mest muligt. 

Fjerkræ af høj kvalitet

Dansk fjerkræ

Vores ænder er af racen Dansk Landand. Ravnsminde frilandsænder er kendt for at være kødfyldte, saftige og med tilpas fedtmarmorering. De vokser sig naturligt store gennem deres levetid på 14-18 uger.

Nærvær

På Ravnsminde tilser og passer vi vores dyr min. 2 gange om dagen - morgen og aften. Det betyder nærvær og opmærksomhed omkring besætningens ve og vel. Det er nemlig meget vigtigt for os, at alle dyr trives - da dyrevelfærden kommer i første række.

god dyrevelfærd

Dyrevelfærden er i højsædet. Dyrene har fri adgang til foder og vand - og vælger selv om de ønsker at være inde eller ude. Der er etableret en sø, så de kan vandbade deres fjer og rense næbbet så ofte de ønsker.

 

På gården opdrætter vi vores fjerkræ med fokus på et højt dyrevelfærd; hvor kvalitet og god smag er i højsædet.

 

Vores fjerkræ har adgang til masser af græs på et stort areal. Natten bruger ænderne i den lune halm inde i stalden. Tidlig morgen lukkes de ud, hvor mange af dem starter dagen med et bad i søen.

 

Både vores ænder og gæs spiser masser af græs og kløver og har fri adgang til valset byg. De holder meget af at snadre i jorden og i mindre vandhuller, hvor de finder en masse gode sager til kråsen. 

 

De vokser sig naturligt store gennem deres levetid på 14-18 uger(ænder) og 22-26 uger(gæs), inden de under gode moderne forhold slagtes og pakkes klar til jer.

 

Ravnsminde frilandsfjerkræ er kødfyldte, med mørkt saftigt kød og tilpas fedtmarmorering. Vi anbefaler at man ciselerer sin and/gås. Ved at skærer små snit i skindet(som ved en flæskesteg, dog tættere), optimerer det at fedtet smeltet ned i kødet og der kommer et dejligt sprødt skind.

Forudbestil dine fjerkræ direkte fra Ravnsminde

Via denne blanket kan du bestille dine fjerkræ. Du skal blot udfylde alle de påkrævet felter. Obs. dem med stjerne-markeringen er nødvendige. Når bestillingen er modtaget, vil der dukke en bekræftelse op i din indbakke på den oplyste e-mail adresse. 

 

FORUDBESTILTE juleænder eller gæs skal afhentes inden jul. Obs. husk at tage højde for optøningstiden. Vi anbefaler 2-3 dage i køleskabet. 

 

Julens åbningstider: 

Torsdag d. 16/12 ml. 16-18

Lørdag d. 18/12 ml. 10-13

Tirsdag d. 21/12 ml. 16-18

Torsdag d. 23/12 ml. 16-18

 

Skulle der være behov for dialog eller driller blanketten, kontakt os endelig. Telf. Julie : 2671 6802

OBS! –  JULEÆNDER 2021 ER UDSOLGT – DET ER MULIGT AT BLIVE SKREVET PÅ VENTELISTE –  KONTAKT GERNE JULIE TELEFONISK 26716802 – Der kan også sendes besked, anvend evt. kontaktformularen i bunden af hjemmesiden. 

 

På Ravnsminde har vi egen gårdbutik – som midlertidigt er placeret tæt ved stuehuset. Vi forsøger at skabe et autentisk gårdmiljø, hvor nærvær og kvalitet. 

 

Vi arbejder løbende med at få den endelige butik klar. Butikken skal være i den gamle kostald. Denne bygning er en del af det oprindelige gårdmiljø der skaber den hyggelige stemning her på Ravnsminde. Vi får mere plads og kan dermed byde endnu flere komplimenterende varer og kunder velkommen.

 

Vi byder Jer alle velkommen på Ravnsminde!

 

Gårdbutikken har faste åbningstider: 

 

Torsdag ml. kl. 16-18

Lørdag ml. kl. 10-13

 

Påskedage på gården. Kig forbi og mød vores dyr. Måske der er kommet påskelam i stalden. Gårdbutikken holder åbent med egne og komplimenterende varer. En fin lille oplevelse for hele familien. 

Torsdag d. 14/4 ml. 10-13

Fredag d. 15/4 ml. 10-13

Lørdag d. 16/4 ml. 10-13

 

Står du og skal bruge kvalitetsprodukter til en fest, et bryllup, konfirmation eller lignende, kan vi træffes på 26716802 for nærmere drøftelse. 

 

På gensyn i Gårdbutikken!

– Julie og Simon 

Kom og besøg os i gårdbutikken

Kom og besøg os i gårdbutikken

Accepterer*
Scroll til toppen

Bygning og
landskabsforvaltning

Din vej til den komplette ejendomsforvaltning

Vores gårdbutik

Gårdbutik med egne og komplementerende varer

Skal du holdes opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder fra gården samt gode tilbud!

Bygning og
landskabsforvaltning

Læs mere om natoque penatibus et magnis dis parturient montes.

Vores gårdbutik

Læs mere om natoque penatibus et magnis dis parturient montes.