Ravnsminde gårdbutik

Velkommen til Ravnsminde

 

I Gårdbutikken på Ravnsminde, møder du os fra gården. Simon og Julie og vores tre børn. 

 

Ravnsminde er en gammel gård, der emmer af idyl med et autentisk gårdmiljø, samt en butik med egne og komplimenterende råvarer.  

 

Vi har kvæg af racen Wagyu-Limou til at afgræsse de omkringliggende engarealer, til stor glæde og gavn for klima og biodiversitet. På gården har vi vores frilandsænder og gæs – der har fri adgang til gårdens marker. 

Vi har i 2021 også fået vores egne høns – de ligger de fineste gårdæg i mange forskellige farver, til stor beundring og glæde for børnene. 

 

I Gårdbutikken finder du også varer fra andre producenter, blandt andet lokal honning, specialitetskaffe, vin og æblemost – fælles for udvalget er, at kvaliteten og smagen er i højsædet. 

 

 

På gensyn på Ravnsminde!

 

Vi forsøger at skabe liv på den gamle gård med øje for dens oprindelse. Vi vægter at bevare Ravnsminde i tro mod bygningens stil og ånd. Gården blev bygget tilbage i 1872- og selvom vi forsøger at skabe et moderne liv der kan følge med tiden, holder vi fast i dens charme og autentitet hele vejen igennem. 

 

Ravnsminde er vores hjem og vores arbejdsplads, vores base med vores børn og vi arbejder frem mod at gården skal give dem og andre, gode oplevelser med et forhøjet kendskab til naturen, de praktiske opgaver og ikke mindst de glæder og dejlige oplevelser det medfølger. 

Vi nørder i afgræsningsarealer og naturpleje med kvæg. Vi har valgt at krydse racen limousine, der har gode afgræsningsgener og wagyu – som er kendt for en fantastisk fedtmarmorering og smag. Det mener vi giver den perfekte balance mellem naturpleje og godt kvalitetskød.

 

Vores besætning græsser på marker og enge omkring gården og på tildelte arealer, som et led i de omkringliggende kommuners naturpleje.

 

Gårdbutikken rummer kendte og ukendte udskæringer. Vi er åbent for dialog og meget fleksible. Så skulle der være interesse for noget nyt på hylderne, tager vi meget gerne i mod gode ideer eller ønsker. 

På Ravnsminde har vi høns af forskellige racer. De ligger de smukkeste æg – de grønne og mørkebrune er klart børnenes favorit. 

 

Forskellige høns giver diversitet i hønsegården og på køkkenbordet. Alle æg smager dog ens og har den fineste orange/gule blomme. 

 

Vi fodrer hønsene med almindelig foder. Vi har valgt dissideret æglægsningsfoder fra, da vi mener det  stresser dem for meget. Vi supplerer med grøntsagsrester og så får de selvfølgelig “resterne” efter havearbejde, når det er muligt. 

“Bland selv”-æg. 

 

  • 10 STK. 30 KR.

Vi har naturligvis æggebakker til rådighed, men medbring meget gerne dine egne – på den måde for vi sparet på ressourcerne og genbrugt mest muligt. 

 

Opbevarer du dine æg på køl? – Vi gør ikke…. og det er heldigvis ikke længere et lovkrav for gårdudsalg at have æg på køl. Æggene kan ganske rigtigt holde sig en smule længere på køl – men hos Ravnsminde sælger vi altid frisklagte æg, med en holdbarhed på op mod 28 dage. 

Fjerkræ af høj kvalitet

Dansk fjerkræ

Vi opdrætter i år 2 forskellige typer af frilandsænder; Pekinganden( - også kaldet for den danske landand) og Mulardand. Begge racer er kendt for at være kødfyldte, saftige og med tilpas fedtmarmorering. De vokser sig naturligt store gennem deres levetid på 14-18 uger Læs mere nedenfor.

Nærvær

På Ravnsminde tilser og passer vi vores dyr min. 3 gange om dagen. Det betyder nærvær og opmærksomhed omkring besætningens ve og vel. Det er nemlig meget vigtigt for os, at alle dyr trives - da dyrevelfærden kommer i første række.

god dyrevelfærd

Dyrevelfærden er i højsædet på vores gård. Dyrene har fri adgang til foder og vand. De tilbringer de første uger under varmelampe i stalden og kommer herefter på græs, hvor der er plads til fri bevægelse. Dyrene har en stor udendørs fold til rådighed på gårdens marker.

 

På gården opdrætter vi vores fjerkræ med fokus på et højt dyrevelfærd; hvor kvalitet og god smag er i højsædet.

Både vores ænder og gæs spiser masser af græs og kløver og har fri adgang til valset hvede. De holder meget af at snadre i jorden og i mindre vandhuller, hvor de finder en masse gode sager til kråsen.

 

De vokser naturligt gennem deres levetid på 14-18 uger(ænder) og 22-26 uger(gæs), inden de under gode moderne og danske forhold slagtes og pakkes klar til jer. Dyrene slagtes, plukkes og udleveres med indmad – lige klar til ovnen.

I år tilbyder vi landænder og mulardænder. Landænder slagtes helt tæt på jul og udleveres ferske – hvor mulardænder slagtes i slutningen af november og udleveres frosne.

 

Landanden(Fersk): UDSOLGT 

Racen er kendetegnet ved at have et lag fedt under skindet. Det smelter ved stegning og er med til at give kødet smag og saftighed. Vi anbefaler at man ciselerer sin and/gås. Ved at skærer små snit i skindet(som ved en flæskesteg, dog tættere), optimerer det at fedtet smeltet ned i kødet og der kommer et dejligt sprødt skind.

 

Mulardanden(Frossen):

Mulardand er en krydsning mellem landanden og berberianden. Mularden kombinerer den hurtige tilvækst fra Peking med en stor muskelmasse og det mere mørke, magre kød fra berberianden.

Den har en helt fantastisk smag og kødstruktur – men knap så meget fedt. 

 

Pris 150 kr/kg. (2022) Gælder for både mulardænder, landænder og gæs. 

 

FERSKE GÆS/ÆNDER – UDSOLGT 2022  

 

Vi har fortsat mulardænder – de er slagtet i slut november, der er derfor tale om nyindfrosne ænder. Se ovenfor i forhold til race.  

 

NYT! DANSKE KVALITETS FLÆSKESTEGE OG DANMARKS BEDSTE JULEMEDISTER

 

Vi har i år indgået et samarbejde med Nørre Søby Slagteren, hvilket giver os muligheden for at tilbyde deres danske flæskestege  og julemedister til Jer. Produkterne vil være at finde i vores lille butik.  Bestil meget gerne på forhånd. Anvend bestillingsblanketten nedenfor.

 

Flæskesteg: Pris: 135 kr/kg(frossen)

Julemedister: Pris: 95 kr/kg.(frossen)  

Forudbestil dine varer direkte fra Ravnsminde

Via denne blanket kan du bestille dine ønsker. Du skal blot udfylde alle de påkrævet felter. Obs. dem med stjerne-markeringen er nødvendige. Når bestillingen er modtaget, vil der dukke en bekræftelse op i din indbakke på den oplyste e-mail adresse. 

 

Afhentning af Landænder og gæs(Ferske) 

Tirsdag d. 20/12 – 2022  ml. 11-18

Onsdag d. 21/12 – 2022 ml. 11-18

 

Afhentning af Mulardænder og flæskestege(Obs. Frosne):

Kan afhentes fra d. 24/11 i gårdbutikkens åbningstid: 

Torsdag ml. 16-18

Lørdag ml. 10-13

 

Skulle der være behov for dialog eller driller blanketten, kontakt os endelig. Telf. Julie : 2671 6802

 

På Ravnsminde har vi egen gårdbutik – som midlertidigt er placeret tæt ved stuehuset. Vi forsøger at skabe et autentisk gårdmiljø, hvor nærvær og kvalitet. 

 

Vi arbejder løbende med at få den endelige butik klar. Butikken skal være i den gamle kostald. Denne bygning er en del af det oprindelige gårdmiljø der skaber den hyggelige stemning her på Ravnsminde. Vi får mere plads og kan dermed byde endnu flere komplimenterende varer og kunder velkommen.

 

Vi byder Jer alle velkommen på Ravnsminde!

 

Gårdbutikken har faste åbningstider: 

 

Torsdag ml. kl. 16-18

Lørdag ml. kl. 10-13

  • eller efter aftale.

Står du og skal bruge kvalitetsprodukter til en fest, et bryllup, konfirmation eller lignende, kan vi træffes på 26716802 for nærmere drøftelse. 

 

På gensyn i Gårdbutikken.

– Julie og Simon 

Kom og besøg os i gårdbutikken

Kom og besøg os i gårdbutikken

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Scroll to Top

Bygning og
landskabsforvaltning

Din vej til den komplette ejendomsforvaltning

Vores gårdbutik

Gårdbutik med egne og komplementerende varer

Bygning og
landskabsforvaltning

Læs mere om natoque penatibus et magnis dis parturient montes.

Vores gårdbutik

Læs mere om natoque penatibus et magnis dis parturient montes.